Βιβλίο Επισκεπτών

Σχόλια

Μπράβο.! Πολύ καλή δουλειά!
Εικόνα jmkmlp
Κωνσταντίνα σε ευχαριστώ πολύ. Εύχομαι σε εσένα και στην οικογένειά σου ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Θερμά συγχαρητήρια για την εξαιρετική δουλειά! Ανεξάντλητη πηγή όμορφων συναισθημάτων και νοσταλγίας (ακόμα και για μας τους νεότερους) οι φωτογραφίες και το γενεαλογικό δέντρο... Ευχαριστούμε πολύ!!

Εικόνα jmkmlp

Ευχαριστώ πολύ. Τα καλά λόγια τα έχουμε όλοι ανάγκη για να συνεχίσουμε. ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΙΑ ΓΙΑΝΝΗ

Εικόνα jmkmlp

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ. Μπορούμε να τα λέμε πιο ταχτικά, να συζητάμε για θέματα του χωριού μας και όχι μόνο, να λέμε τις απόψεις μας, να συμφωνούμε ή να διαφωνούμε και να γίνουμε σιγά-σιγά πολλοί. Η σελίδα είναι στη διάθεση όλων. Γειά σου και σου εύχομαι ΚΑΛΟ ΠΑΣΧΑ και ΚΑΛΗ ΑΝΑΣΤΑΣΗ.

Φίλε και ξάδερφε Γιάννη. Πραγματικά δεν έχω λόγια να εκφραστώ. Καμιά φορά τα συναισθήματα είναι τόσο γρήγορα και έντονα που δύσκολα γίνονται λέξεις. Μπερδεύονται, συνωστίζονται και καταλήγουν να γίνουν ένας κόμπος στο λαιμό και ένα δάκρυ στο μάγουλο. Τι να σου πω; «ΜΠΡΑΒΟ»; Το θεωρώ πολύ λίγο. «ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ»; Είναι κάτι που εξυπακούεται. «ΧΙΛΙΑ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ» ίσως θα ήταν το καλύτερο. Έγραψες τη γέννηση και την ιστορία του Αγιώργη και θα σε γράψει η ιστορία του Αγιώργη. Τέλεσες ένα μόνιμο μνημόσυνο με όλη τη σημασία της λέξης. Κάθε φορά που μπαίνω στο «ΑΓΙΩΡΓΗΤΑΤΣΙ» κάνω, μέσα από το δικό σου μεράκι, το δικό μου μνημόσυνο στους συγχωριανούς που έχουν φύγει, στους συγγενείς μου, στους γονείς μου. Ξέρω ότι δε σου αρέσουν τα παχιά λόγια, αλλά απ’ την άλλη τα θεωρώ απαραίτητα και αναγκαία για κάθε δημιουργό. Όχι μόνο ως επιβράβευση, αλλά και ως εφόδια για να συνεχίσει, κάτι που είμαι βέβαιος ότι θα κάνεις. Με απεριόριστη εκτίμηση για το έργο σου αλλά και πολύ αγάπη. Ο εξάδελφος σου, Γεώργιος Βάσσος

Εικόνα jmkmlp

Γιώργη. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Ξέρω πολύ καλά ότι δεν είναι λόγια "κοπλιμέντα". Γιατί να το κάνεις άλλωστε; Επειδή έχεις περάσει από τέτοιες εργασίες και διαδικασίες με την μακρόχρονη συμμετοχή σου σαν πρόεδρος του Συλλόγου, μπορείς να καταλάβεις ( και καταλαβαίνεις πολλά ). Θα τα ξαναπούμε σύντομα, γιατί και απόψε έχω να κάνω πολλή δουλειά. Να είσαι καλά και ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ για τη γιορτή σου. Με την ευκαιρία το "Αγιωργητάτσι" εύχεται σε όλους του Γιώργηδες ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ. Για το ΠΑΣΧΑ δεν είχαμε ευχές, γιατί όπως είπαμε ακόμα δεν είμαστε έτοιμοι.

Εξαιρετική δουλειά! Οι πληροφορίες που υπάρχουν σε αυτό το site είναι πραγματικά ανεκτίμητης αξίας. Ευχαριστούμε πολύ που τις μοιράζεσαι μαζί μας.

Εικόνα jmkmlp

Φίλε-συγχωριανέ-επισκέπτη ή όπως αλλιώς θέλεις, σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Κάνε λίγο υπομονή και σε λίγο καιρό θα βρεις και άλλες πληροφορίες.

Φοβερη δουλεια.Συγχαρητηρια σε ολους!!!!

Εικόνα jmkmlp

Δημήτρη σε ευχαριστώ πολύ. Μπορεί η απάντηση να είναι στερεότυπη, αλλά είναι μέσα από την καρδιά μου. Κάθε φορά που διαβάζω τα καλά σχόλια, παίρνω δύναμη για να συνεχίσω. Είναι τώρα σε επεξεργασία μία καινούρια εργασία. Μόλις τελειώσει θα αναρτηθεί και αυτή και θα την δεις. Λίγη υπομονή.

ΚΥΡΙΕ ΜΟΥΝΤΡΙΧΑ ΔΙΕΘΕΣΑ ΩΡΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΩΝΤΑΣ ΝΑ ΜΕΛΕΤΗΣΩ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΕΡΓΑΣΙΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΚΑΙ ΕΑΝ ΚΑΙ ΔΕΝ ΜΕΓΑΛΩΣΑ ΣΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ ΑΠΟΡΡΟΦΗΘΗΚΑ ΤΟΣΟ ΠΟΛΥ ΑΠΟ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ, ΤΗ ΖΩΤΙΚΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΟΝΤΟΤΗΤΑ ΠΟΥ ΕΧΕΤΕ ΠΡΟΣΔΩΣΕΙ ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ, ΝΟΜΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΠΙΣΩ ΑΠΟ ΚΑΘΕ ΣΕΛΙΔΑ ΠΟΥ ΑΛΛΑΖΑ ΗΤΑΝ ΣΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ .ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΣΕΒΑΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΠΩ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΘΑ ΗΤΑΝ ΠΟΛΥ ΛΙΓΟ .....ΜΠΡΟΣΤΑ ΣΕ ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΠΟΥ ΔΗΜΙΟΥΡΓΗΣΑΤΕ ( ΜΕΤΑ ΚΟΠΟ ΚΑΙ ΒΑΣΑΝΩΝ ΓΙΑ ΟΣΟΥΣ ΓΝΩΡΙΖΟΥΝ) ΚΑΙ ΠΟΥ ΘΑ ΑΦΗΣΕΤΕ ΚΛΗΡΟΝΟΜΙΑ ΓΙΑ ΤΙΣ ΕΠΟΜΕΝΕΣ ΓΕΝΝΕΕΣ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟΥ ΜΑΣ.ΣΥΝΕΧΙΣΤΕ ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΟΝΤΑΣ ΟΤΙ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΚΑΙ ΑΝΘΡΩΠΟΙ ΟΙ ΟΠΟΙΟΙ ΑΝΑΓΝΩΡΙΖΟΥΝ ΤΟΥ ΚΟΠΟΥΣ ΚΑΙ ΤΙΣ ΘΥΣΙΕΣ ΣΑΣ ΚΑΙ ΟΤΙ ΣΕ ΚΑΘΕ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΑ ΣΑΣ ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΘΑ ΣΑΣ ΣΥΜΠΑΡΑΣΤΑΘΟΥΝ. ΟΙ ΕΧΟΝΤΑΣ ΓΝΩΣΕΙ ΤΩΝ ΠΕΠΡΑΓΜΕΝΩΝ ΘΑ ΣΑΣ ΔΙΚΑΙΩΣΟΥΝ. ΜΕ ΠΑΝΤΟΤΙΝΗ ΕΚΤΙΜΗΣΗ ΕΥΑΓΓΕΛΟΣ Γ. ΒΑΣΣΟΣ (ΓΙΑΝΝΟΥΛΑΤΣΙ)

Εικόνα jmkmlp

Αχ ρε Βαγγέλη Γιαννουλάτσι, όπως σωστά γράφεις. Με φέρνεις σε δύσκολη θέση με τα τόσα καλά λόγια που γράφεις για το Αγιωργητάτσι. Ότι κάνω, το κάνω γιατί μου αρέσει, γιατί αγαπάω το χωριό μας και ότι έχει σχέση με αυτό και γιατί θέλω ότι κάνω να το μοιράζομαι με όλους τους Αγιωργήτες, ώστε στο τέλος να είναι όλα δικά μας και όχι μόνο δικά μου. Σε λίγο καιρό θα "βγει" κάτι καινούριο. Λίγη υπομονή. Πόσες φορές ρε Βαγγέλη νοιώθω και εγώ αυτό που πολύ σωστά γράφεις "... ΣΑ ΝΑ ΗΜΟΥΝ ΚΑΙ ΕΓΩ ΣΕ ΚΑΠΟΙΑ ΓΩΝΙΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΟΛΟΥΘΟΥΣΑ ". Έρχονται στιγμές που μετά από κοπιαστική δουλειά που κάνω με αυτά τα θέματα, (κυρίως τις μεταμεσονύκτιες ώρες που έχει ησυχία), βρίσκομαι τόσο πολύ κοντά με τα πρόσωπα και την εποχή τους, που μου ξεφεύγει και λέω σε μερικούς..... καλησπέρα. Μετά βέβαια κοιτάζω γύρω μου και λέω μέσα μου με ανακούφιση. "Ευτυχώς που δεν με βλέπει και δεν με ακούει κανένας. Μόνο όταν το ζεις καταλαβαίνεις..... Καληνύχτα Βαγγέλη και σε ευχαριστώ πολύ.

ΔΕΝ ΕΧΩ ΛΟΓΙΑ..ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ..!!! ΕΥΧΟΜΑΙ ΟΤΙ ΚΑΛΥΤΕΡΟ ΚΑΙ ΑΝΩΤΕΡΟ..ΣΤΟ ΕΡΓΟ ΣΑΣ , ΝΑ ΜΑΣ ΕΧΕΙ Ο ΜΕΓΑΛΟΔΥΝΑΜΟΣ ΟΛΟΥΣ ΥΓΙΕΙΣ..!! ΚΑΙ ΝΑ ΧΑΙΡΌΜΑΣΤΕ ΤΕΤΟΙΕΣ ΓΕΝΑΙΕΣ ΠΡΟΣΠΑΘΕΙΕΣ ΤΑ ΣΕΒΗ ΜΟΥ ΒΑΣΣΟΣ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΝΕΑ ΛΑΜΨΑΚΟΣ ΧΑΛΚΙΔΟΣ

Εικόνα jmkmlp

ΜΕΓΑΛΗ ΚΟΥΒΕΝΤΑ ΑΥΤΗ ΚΑΙ ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΗ ΠΑΝΑΓΙΩΤΗ. ΕΥΧΟΜΑΙ ΚΑΙ ΕΓΩ ΤΟ ΙΔΙΟ ΚΑΙ ΣΕ ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΑ ΚΑΛΑ ΣΟΥ ΛΟΓΙΑ.

Δεν υπάρχει κανένας λόγος, να γράψω κολακευτικά σχόλεια για το έργο σου. Προσπαθείς να βγάλεις όλα τα αισθήματα της ψυχής σου σχετικά με το χωριό και αυτό φαίνεται απο την Ψηλή Ράχη. Εγώ θα πώ, μακάρι να έχεις την διάθεση να συνεχίσεις. Μην στέκεσαι σε αυτούς που προσπαθούν με κακέκτυπα αντίγραφα να κλέψουν απο την αίγλη της αναγνώρισης και του θαυμασμού, για την ποιότητα της δουλειάς σου. Ξέρεις ότι χωρίς ψυχή, τίποτα δεν μπορεί να προχωρήσει. Εσύ με  έναν δίσκο απο του μπάρμπα- Βαγγέλη μπορεί να ταξιδεύεις με τις ώρες και κάποιοι να ψάχνουν σύρμα να τον κάνουνε κούλουρο. Κανένας δεν μπορεί να σε σταματήσει, γιατί μπορεί να λές ότι σου αρέσει αυτό που κάνεις να το μοιράζεσαι, όμως αυτό που μοιράζεσαι είναι το αποτέλεσμα. Η διαδικασία -ευτυχώς- είναι μόνο για σένα και το σαράκι τρέφεται απο την δική σου ψυχή.

Εικόνα jmkmlp

Κατ αρχήν σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Αντιλαμβάνομαι ότι δεν προσπαθείς να με κολακεύσεις. Μην θεωρήσεις ότι και εγώ προσπαθώ να σε κολακεύσω, αλλά από ότι φαίνεται ξέρεις και έχεις "πιάσει" το θέμα από όλες του τις πλευρές. Είσαι μέσα που λέμε. Τι να κάνουμε; Έχουμε κάποιους " εισαγώμενους νεοσσούς" που... Θα περιμένουμε να δούμε.

Ισως ,πρέπει να ξεκινήσει κανείς από τον Μπαμπινιώτη, για να θυμηθεί ή να μάθει τι σημαίνει πολιτισμός γενικότερα και λαογραφία ειδικότερα. Αλλιώς ,δεν μπορώ να εξηγήσω την προσπάθεια πολιτιστικών φορέων να αντιγράψουν και να μιμηθούν ,με πενιχρά μέχρι τώρα αποτελέσματα , το τεράστιο έργο σου όταν μάλιστα γνωρίζω πάρα-πολύ καλά , ότι είναι στην διάθεσή τους για οποιαδήποτε χρήση , αναφέροντας όπως συμβαίνει παγκόσμια, την πηγή. Γνωρίζεις και γνωρίζω πάρα πολύ καλά ,ότι αν το έργο σου και το site μέσα από το οποίο το προβάλεις έφερε άλλο όνομα , θα είχε τύχει άλλης αντιμετώπισης και άλλης παρουσίασης. Τα καλά λόγια που ακούς και οι καλές κριτικές που εισπράττεις από ορισμένες βέβαια πλευρές οφείλονται απλά στην αξία του έργου. Γνωρίζεις και γνωρίζω πάρα πολύ καλά ότι αν ορισμένοι κατάφερναν (ίσως αυτό προσπαθούν) να δημιουργήσουν κάτι αντίστοιχο , θα το έκαναν με μεγάλη ευχαρίστηση για να απαλλαγούν επιτέλους από σένα . Απλά δεν γνωρίζουν ότι αυτά τα έργα δεν είναι τεχνικές γνώσεις που αναμφίβολα έχουν, δεν είναι κόπος και χρόνος ,που αναμφίβολα θα διαθέσουν ,αλλά είναι κατάθεση ψυχής και μεράκι. Ατέλειωτο μεράκι ... και εκεί τα πράγματα δυσκολεύουν. Θα σκεφτεί κάποιος , δηλαδή δεν έχουν το δικαίωμα να δημιουργήσουν αντίστοιχα site από εδώ και πέρα άλλοι; Για το κάθε φυσικό πρόσωπο η απάντηση (εφόσον τηρηθούν οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας ) είναι αυτονόητα ναι . Συμβαίνει το ίδιο όμως και για πολιτιστικούς φορείς; Κατά την άποψή μου, απόλυτα όχι , γιατί ο ρόλος και ο σκοπός ενός πολιτιστικού φορέα είναι να αναδείξει το έργο των μελών του και όχι να το αντιγράψει.

Εικόνα jmkmlp

Φίλε επισκέπτη, μάλλον Αγιωργήτη, έχουν περάσει από το μυαλό μου και συνεχίζουν να περνάνε, τον τελευταίο καιρό μάλιστα εντονώτερα, όλα αυτά που γράφεις. Δεν έχω επιδιώξει και ούτε πρόκειται ποτέ να κάνω κάτι για την προσωπική μου προβολή. Ότι κάνω το κάνω γιατί ΜΟΥ ΑΡΕΣΕΙ και γιατί θέλω να μοιράζομαι αυτά που έχω με όλους τους συγχωριανούς μας. Πιστεύω ότι η προσπάθεια της "αντιγραφής" δεν είναι με απόφαση του Δ.Σ. ,αλλά προσπάθεια ενός, άντε δύο το πολύ μελών από αυτό. Στο Σχολείο (που τυχαίνει να το ξέρω αρκετά καλά) αντιγραφή κάνει αυτός που καταλαβαίνει ότι υστερεί και προσπαθεί αντιγράφοντας να αναρριχηθεί. Ίσως είναι και εδώ κάπως έτσι. Εγώ πάντως συνεχίζω σα να μην συμβαίνει τίποτα. Θα δώσω στο Σύλλογο (όπως έχω κάνει μέχρι σήμερα) 100 περίπου νέες φωτογραφίες για να τις εκθέσουν στα φετεινα Αρτεμίσια και...θα περιμένουμε να δούμε.

εξαιρετική εργασία "Τα Αλώνια του χωριού". Συγχαρητήρια!

Εικόνα jmkmlp

Σε ευχαριστώ πολύ για το σύντομο, αλλά πολύ θετικό για μένα μήνυμα. Να είσαι πάντα καλά.

Με μιά λέξη απλή με μεγάλη αξία...........ΤΕΛΕΙΟ Θα έπρεπε ο καθένας να γονατίσει μπροστα σε αυτην την προσπάθεια με ευλάβεια. Τι να πω, ειμαι βαθύτατα συγκηνημένος, ειχα πολλά χρόνια να έρθω στον τόπο που γεννήθηκα, ξαναγύρισα εκεί πίσω στο σχολείο μου που είχε 125 παιδιά, με την πρώτη δασκάλα που ήρθε στο Χωριό μας την Κα Αρετή, και τον δάσκαλο τον Παν. Αϊδινη. Θα ήθελα να πω πολλά αλλά ένας κόμπος στο λαιμό μου κόβει την ανάσα, και τα δάκρυα δεν με αφήνουν να δω καθαρά. Δεν θέλω να σκεφτώ ότι μπορει να υπάρξει Άνθρωπος που να μην θαυμάσει αυτήν την τεράστια προσπάθεια που έχεις κάνει, και που συνεχιζεις να προσφέρεις. Θα ήταν ευχής έργο να υπήρχαν πολλοί που θα συμπαραστέκονται μαζί σου σε αυτήν την προσπάθεια, και όχι σαν απλοί μιμητές αυτης της τεράστιας προσπάθειας και προσφοράς που έχεις κάνει και που συνεχίζεις να κάνεις Θα ήθελα να βρίσκομαι συχνότερα στο Χωριό μου, αλλά αρκετά βλέπεις οι αποστάσεις δεν αφήνουν να έρχονται όλα όπως τα θέλουμε Θα το πω ακομα για φορά! ΑΞΙΟΣ για το λειτούργημα (γιατι αυτό είναι) που κάνεις

Εικόνα jmkmlp

Και ποιός δεν θέλει να ακούει, ή να διαβάζει για τον εαυτό του καλά λόγια. Για αυτά λοιπόν τα καλά λόγια σε ευχαριστώ πολύ. Προσπαθώ όλα αυτά τα χρόνια να καταγράψω όσα πιο πολλά μπορώ για το χωρίο μας και να τα μοιραστώ με όλους εσάς, που αγαπάτε όσο και εγώ, αυτό το χωριό. Ικανοποιούμαι που βλέπω ότι υπάρχουν άνθρωποι που καταλαβαίνουν την προσπάθεια που χρειάζεται για να γίνουν όλα αυτά (και άλλα πολλά που έχω υποσχεθεί ότι θα ακολουθήσουν). Ο κόμπος στο λαιμό και τα δάκρυα μου λένε πολλά...

ΔΙΑΒΑΣΑ ΣΗΜΕΡΑ ΤΙΣ ΝΕΕΣ ΕΡΓΑΣΙΕΣ ΣΟΥ ,ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΚΑΙ ....ΑΤΑΚΤΩΣ ΕΡΡΙΜΜΕΝΑ ΚΑΙ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΕΚΦΡΑΣΩ ΓΙΑ ΜΙΑ ΑΚΟΜΑ ΦΟΡΑ ΤΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΚΑΙ ΤΟΝ ΘΑΥΜΑΣΜΟ ΜΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΜΠΕΡΙΣΤΑΤΟΜΕΝΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ. ΣΤΟ ΞΑΝΑ ΛΕΩ , ΓΡΑΦΕΙΣ ΙΣΤΟΡΙΑ ΚΑΙ ΘΑ ΣΕ ΓΡΑΨΕΙ Η ΙΣΤΟΡΙΑ . ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΝΑ ΒΓΑΖΕΙΣ ΘΥΣΑΥΡΟΥΣ ΑΠ ΤΟ ΣΕΝΤΟΥΚΙ ΣΟΥ.

Εικόνα jmkmlp

Γιώργο σε ευχαριστώ πολύ και πάλι για τα καλά σου λόγια. Εγώ τουλάχιστον τα έχω ανάγκη και παίρνω δύναμη για να συνεχίσω. Είσαι από τους πολύ λίγους , που έχει δει και διαβάσει και τις εργασίες που έχουν αναρτηθεί στο agiorgitatsi, αλλά και πολλά άλλα από αυτά, που όπως σωστά γράφεις έχω στο σεντούκι μου. Όλα όσα κάνω, όπως έχω πει και έχω γράψει πολλές φορές, τα κάνω γιατί μου αρέσει και γιατί δεν μπορώ να φανταστώ ότι έχω ή ξέρω κάτι εγώ και δεν τα ξέρουν όλοι οι Αγιωργήτες. Θέλω να τα μοιράζομαι όλα με όλους. Τώρα αν θα με γράψει ή δεν θα με γράψει η ιστορία, είναι δική της ιστορία. Είναι το τελευταίο που σκέφτομαι και για το οποίο δεν χαλάω θερμίδες. Άλλωστε εσύ ξέρεις πολύ καλά, ότι δεν θέλει και πολύ αντί να σε γράψει η ιστορία να σε γράψουν στα κατάστιχα. Την δουλειά μας λοιπόν και η ζωή συνεχίζεται.

ΓΙΑΝΝΗ ΑΡΓΕΙΣ ΜΠΕΝΩ ΞΑΝΑ ΜΠΕΝΩ ΔΕΝ ΒΛΕΠΩ ΝΕΑ ΕΡΓΑΣΙΑ ΚΑΙ ΑΝΥΠΟΜΩΝΩ

Εικόνα jmkmlp

Είναι γεγονός ότι δεν βλέπεις νέα εργασία, γιατί όλο τον τελευταίο καιρό έχω "μπλέξει" με τις φωτογραφίες. Τις ξανακάνω μία - μία από την αρχή. Τους αλλάζω και την εμφάνιση, αλλά κυρίως γράφω κάτω από την κάθε φωτογραφία ένα ομοιόμορφο κείμενο σε όλες. Προσπαθώ να καταγράψω όλους όσους γνωρίζω από την κάθε φωτογραφία, για να έχουν κάποια αξία μετά από λίγα ή από πολλά χρόνια. Ζητάω συνέχεια βοήθεια από άτομα που μπορεί να γνωρίζουν κάποιους, αλλά τίποτα. Μπορείς να ρίξεις μια ματιά και να μου πεις και την γνώμη σου, αλλά και αν γνωρίζεις και κανέναν που δεν τον έχω γράψει. Έχω τελειώσει σχεδόν με τις εκκλησίας, τους γάμους, τα βαφτίσια και το Πάσχα. Να φανταστείς ότι αυτές που έχω κάνει είναι καμιά εκατοστή και όλες οι φωτογραφίες που πρέπει να κάνω είναι γύρω στις χίλιες διακόσιες. Ο θεός να βάλει το χέρι του. Πότε θα τελειώσουν ένας θεός το ξέρει. Πάντως έχω και λίγα καλά νέα. Κοντεύω να τελειώσω με ένα άλλο θέμα με το οποίο ασχολούμαι στα ενδιάμεσα κενά που έχω. Κάνε λίγη υπομονή και θα δεις.

ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΜΕΚΑΝΕΣ ΚΑΙ ΔΑΚΡΥΣΑ. Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΝΕΩΤΕΡΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΤΗ ΖΩΗ ΕΝΟΣ ΜΕΓΑΛΟΥ ΕΛΛΗΝΑ ΑΓΙΩΡΓHΤΗ. ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΟ ΑΦΗΓΗΜΑ. ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΤΟ ΔΙΑΒΑΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΟΙ ΑΓΙΩΡΓΗΤΕΣ. ΕΝΑ ΚΕΙΜΕΝΟ ΠΟΥ ΧΡΗΖΕΙ ΠΕΡAIΤΕΡΩ "ΕΚΜΕΤΑΛΕΥΣΗΣ". ΤΙ ΝΑ ΣΟΥ ΠΩ BΡΕ ΓΙΑΝΝΗ [που σου ελεγε κι Τζιμης]. ΓΙΑ ΑΛΛΗ ΜΙΑ ΦΟΡΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ.

ΓΙΑΝΝΗ ΜΕ ΜΕΓΑΛΟ ΕΝΔΙΑΦΕΡΟΝ ΔΙΑΒΑΣΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΟΡΕΙΑ ΤΟΥ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ ΑΝΑ ΤΟΥΣ ΑΙΩΝΕΣ. ΤΟ ΜΠΡΑΒΟ ΓΙΑ ΣΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΛΙΓΟ. ΤΟ ΕΡΓΟ ΣΟΥ ΤΕΡΑΣΤΙΟ ΜΑΣ ΚΑΝΕΙ
ΠΛΟΥΣΙΟΤΕΡΟΥΣ ΣΤΗΣ ΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΟΠΟ ΜΑΣ.

ΕΥΧΟΜΑΙ ΣΕ ΣΕΝΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΣΟΥ ΥΓΕΙΑ ΕΥΤΥΧΙΑ ΑΓΑΠΗ … ΚΑΙ ΧΡΟΝΙΑ ΠΟΛΛΑ ΓΙΑ
ΤΗΣ ΓΙΟΡΤΕΣ.....

 Υ.Σ ΔΕΝ ΕΒΛΕΠΑ ΤΙΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΕΔΙΑΓΡΑΜΜΑΤΑ ΣΟΥ ΔΕΝ ΑΝΟΙΓΑΝ

ΚΑΛΗΜΕΡΑ ΣΑΣ,
ΜΠΡΑΒΟ ΣΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΕΧΕΤΕ ΚΑΝΕΙ ΜΕ ΤΑ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΑ ΔΕΝΤΡΑ ΘΥΜΗΘΗΚΑΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΓΟΝΟΥΣ ΜΑΣ. ΚΑΝΕΤΕ ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ ΑΝΑΔΕΙΚΝΥΕΤΑΙ ΤΟ ΟΜΟΡΦΟ ΧΩΡΙΟ ΜΑΣ!

Εικόνα jmkmlp

Δέσποινα σε ευχαριστώ πολύ. Κάνω ότι μπορώ για το όμορφο χωριό μας, όπως πολύ σωστά είπες και εσύ. Με την ευκαιρία της επικοινωνίας μας, θέλω να ζητήσω από σένα, αλλά και από όλους τους επισκέπτες της σελίδας μας, να μου στέλνετε τις όποιες μεταβολές έχουν γίνει στα γενεαλογικά σας δένδρα, για να τα ενημερώνω και εγώ. Και παλιές φωτογραφίες της οικογένειάς σας αν υπάρχουν, μπορείτε να μου τις στέλνετε.

ΔΕΝ ΣΑΣ ΓΝΩΡΙΖΩ ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ ΟΜΩΣ ΑΙΣΘΑΝΟΜΑΙ ΤΗΝ ΑΝΑΓΚΗ ΝΑ ΣΑΣ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΣΩ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΣΑΣ. ΒΛΕΠΟΝΤΑΣ ΤΟ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΟ ΜΑΣ ΔΕΝΤΡΟ ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΟΝ ΓΙΟ ΜΟΥ ΕΝΟΙΩΣΑ ΜΕΓΑΛΗ ΣΥΓΚΙΝΗΣΗ ΔΕΙΧΝΟΝΤΑΣ ΤΟΥ ΑΠΟ ΠΟΥ ΞΕΚΙΝΗΣΕ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΑΣ.ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΑΝ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟ ΝΑ ΣΑΣ ΣΤΕΙΛΩ ΦΩΤΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΝΕΟΛΟΓΙΚΟ ΔΕΝΤΡΟ ΚΑΙ ΝΑ ΣΑΣ ΕΝΗΜΕΡΩΣΩ ΟΤΙ Η ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑ ΜΟΥ ΑΥΞΗΘΗΚΕ ΚΑΤΑ ΕΝΑ ΜΕΛΟΣ ΚΑΙ ΘΑ ΗΘΕΛΑ ΝΑ ΠΡΟΣΤΕΘΕΙ.

Εικόνα jmkmlp

Αγαπητέ συγχωριανέ; Θανάση. Σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια.

Για κάθε επικοινωνία μαζί μου, που μπορεί να μην θέλεις να την βλέπουν όλοι, πρέπει να κάνεις "κλικ" στο τετραγωνάκι που γράφει "ἑπικοινωνία". Εκεί γράφεις τα στοιχεία σου, το mail σου και ότι άλλο εσύ θέλεις, χωρίς να το βλέπει κανένας. Έτσι μπορείς να μου στείλεις φωτογραφίες για να τις βάλουμε στο γενεαλογικό σου δένδρο  το όνομα του νέου μέλους της οικογένειάς σου και ότι άλλο εσύ θέλεις.

Στο τετραγωνάκι που γράφει "βιβλίο επισκεπτών", την επικοινωνία και όλα τα σχόλια που κάνετε για το agiorgitatsi, τα βλέπουν όλοι. Μπορείτε επίσης να κάνετε σχόλια και κριτική και μεταξύ σας.

καλησπερα σαϛ με λενε παλλη κυριακουλα θελω να εκφρασω το ποσο με εχει ενθουσιασει ολο αυτο που εχετε κανει.Ειναι μοναδικο συγκινιτικο καταπληκτικο!!! Χιλια μπραβο!!!

Εικόνα jmkmlp

Κυριακούλα σε ευχαριστώ πολύ για τα καλά σου λόγια. Είναι λίγο παράξενο να είμαστε από το ίδιο χωριό και να μην γνωριζόμαστε. Για να καταλάβω ποια είσαι, άνοιξα τα γενεαλογικά δένδρα και το έψαξα. Εκτός λοιπόν από αυτά που γράφεις και για τα οποία σε ευχαριστώ και πάλι, είναι και χρήσιμα, γιατί έστω και από μακριά μπορούμε να καταλάβουμε ποιοι είμαστε.

Καλή σου νύχτα.

Εμειϛ σε ευχαριστουμε για ολο αυτο το υπεροχο υλικο που μαζεψατε και χαρισατε σε ολουϛ τουϛ αγιωργιτεϛ.Απο την ημερα που το εμαθα το κοινοποιω σε ξαδερφια μου βρισκονται μακρυα που και εχουν ενθουσιαστει και αυτοι οπωϛ εγω!!Σαϛ συνχαιρω !καλο βραδυ

Συγχαρητηρια!
Γιαννη ειμαστε δευτερα ξαδερφια, συμφωνα με το γενεολογικο μας δεντρο, αν και πρεπει να εχουμε μια σχετικη διαφορα ηλικιας.
Ειμαι ο Γιωργος ο γιος του Βαγγελη του Ρηγα γιου της Κρεουζας κορης του Προκοπη του Μουντριχα.
Πρεπει να αγαπας πολυ τον τοπο σου για να μπεις σε αυτη την διαδικασια. Σιγουρα εχει πολυ κοπο και χρονο.
Ειχα ακουσα πολλα για το χωριο απο τον πατερα μου αλλα διαβασα ακομα περισσοτερα.
Ειμαι απο τους αποστατες λογω αποστασης οντας στο Ηρακλειο της Κρητης.
Οποτε επιστρεφω ομως στο χωριο θυμαμαι τα παιδικα χρονια εκει.
Μακαρι να αξιωθουμε φετος το καλοκαιρι να ερθουμε.

Εικόνα jmkmlp

Γειά σου Γιώργο. Είδα τις παρατηρήσεις σου, για τις οποίες και σε ευχαριστώ πολύ. Σου απάντησα ήδη στο mail σου.

Το θέμα είναι, ότι εμείς οι Μουντριχαίοι, ή οι έλκοντες την καταγωγή από τους Μουντριχαίους, έχουμε καταγωγή από την Κρήτη. Άρα διάλεξε και πάρε που λένε. Και τα δύο είναι όμορφα.

Κανόνισε να έλθεις το καλοκαίρι στο Χωριό και σε παρακαλώ πολύ, μην το ξεχάσεις ποτέ σου.

ΚΑΛΗΣΠΕΡΑ ΓΙΑΝΝΗ ΣΥΝΕΧΙΣΕ ΕΙΝΑΙ ΟΛΑ ΥΠΕΡΟΧΑ.........

Εικόνα jmkmlp

Μπράβο ρε Γιώργο. Να στέλνετε που και που κανένα μήνυμα για να τα λέμε.

Σε ευχαριστώ πολύ. Καλή σου νύχτα.

ΕΥΧΑΡΙΣΤΟΥΜΕ ΠΟΛΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΗΣ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΑΣ ΜΑΣ. ΠΟΛΥ ΚΑΛΗ ΔΟΥΛΕΙΑ, ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ!!. ΕΙΜΑΙ Η ΚΟΡΗ ΤΟΥ ΓΙΑΝΝΗ ΜΠΟΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΕΓΓΟΝΗ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΜΠΟΥΡΙΚΑ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΛΕΝΗΣ ΠΑΠΑΔΗΜΗΤΡΙΟΥ, ΜΑΚΑΡΙ ΝΑ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΟΥΜΕ ΝΑ ΤΑ ΠΟΥΜΕ ΚΑΙ ΣΤΟ ΧΩΡΙΟ ΚΑΠΟΙΑ ΣΤΙΓΜΗ.

Εικόνα jmkmlp

Κυρία Ελένη σας ευχαριστώ πολύ. Το Παπαδημητρίου της γιαγιάς σας, είναι ένας δεσμός συγγένειας που έχουμε. Ολίγον μακρινός μεν, αλλά δεν παύει να υπάρχει. Εάν διαβάσετε στο agiorgitatsi την εργασία για το θέατρο Παπαδημητρίου, θα καταλάβετε. Θέλω και εγώ πάρα πολύ να συναντηθούμε για να τα πούμε. Σας ευχαριστώ πολύ και πάλι. Γειά σας.

... και ένα μεγάλο ευχαριστώ για το γεγονός πως μοιράζεστε όλες τις πληροφορίες που με τόσο μόχθο έχετε συγκεντρώσει. Στα δέντρα σας βρήκα την καταγωγή τόσο του παππού όσο και της γιαγιάς μου που ήταν και αυτή Αϊδίνη από το χωριό και ξαναείδα και τις παλιές φωτογραφίες που είχαμε κάποτε στο σπίτι. Ευχαριστώ επίσης την κα Πόπη Αν. Αϊδίνη που σας τις παραχώρησε (πρώτη εξαδέλφη του πατέρα μου την οποία δεν γνωρίζω προσωπικά). Οι ρίζες μας είναι πάντα σημαντικές, απλά δεν το αντιλαμβανόμαστε πάντα. Ευχαριστώ και πάλι.

Εικόνα jmkmlp

Σε ευχαριστώ πολύ και εγώ για τα καλά σου λόγια. Συγνώμη που άργησα να σου απαντήσω. Πιστεύω να το ξέρεις, αλλά αν δεν το ξέρεις, μάθε ότι είμαστε και συγγενείς. Η γιαγία μου η Παρασκευή, με την γιαγιά την Καλλή ήταν αδελφές. Σας περιμένουμε στο χωριό ( ΣΑΣ και ΜΑΣ) για να το δείτε και από κοντά. Κάθε χρόνο, την περίοδο γύρω από τις 15 Αυγούστου, έχουμε τις γνωστές εκδηλώσεις  "ΑΡΤΕΜΙΣΙΑ". Μπορείς να διαβάσεις (αφού μπαίνεις στο agiorgitatsi) το περιοδικό ΑΓΙΩΡΓΗΤΙΚΑ ΝΕΑ,για να δεις τις εκδηλώσεις αυτές και οτιδήποτε άλλο σχετικό με το χωριό, που πιθανόν να σε ενδιαφέρει. Σε ευχαριστώ πολύ και πάλι.

Παρότι είχα μελετήσει και το δέντρο της Καλλής δεν ήξερα ότι η γιαγιά σου ήταν η Παρασκευή. Είναι ωραίο να ανακαλύπτει κανείς συγγενείς. Και άλλο ένα ευχαριστώ γιατί η δουλειά σου έγινε αιτία να έρθω σε επαφή με την Πόπη. Θα επιδιώξω να τα πούμε και από κοντά κάποια στιγμή.

Χρόνια Πολλά σε σένα την οικογένεια σου και το αγιοργητατσι

Τυχαία ανακάλυψα την Ιστοσελίδα σας και θα ήθελα να σας συγχαρώ για την πολύ καλή δουλεία που έχετε κάνει καθώς και να σας ευχαριστήσω για τις πληροφορίες μου έχετε μαζέψει.
Θα προσπαθήσω να επισκεφτώ κάποια στιγμή το χωριό από το οποίο κατάγομαι και να το δείξω στα παιδιά μου.

Μπράβο Γιάννη μας πλουτίζεις της γνώσις μας για τον τόπο μας που πολύ αγαπάμε. Όλα τα θέματα σου είναι εξαιρετικά συνέχισε γιατί διψάμε για γνώση του τόπου μας..

Η τελευταία σου δουλειά Γιάννη, είναι πολύ καλή και το βίντεο για το λιγνιτωρυχείο στον Άγιο Λουκά .. Συνέχισε αξίζει ο κόπος σου πολύ...

Σελίδες

Προσθήκη νέου σχολίου